Välkommen till oss!

Det är vi som driver Skattkammarens förskolor.
Lotta, Anna & Tina 

Vi är tre mindre förskolor på Teleborg, Räppe och Östra Lugnet i Växjö.  Hos oss kan man ställa sitt barn i kö på Saits från den dagen som barnet föds, så skicka in er ansökan om ni är intresserade.  För att vi ska kunna erbjuda plats måste ni ha Skattkammarens förskola som ert förstahandsval av förskola på Saits.

Små barngrupper och mycket utevistelse är viktigt för oss. Vi är ute i alla väder och har nära till naturen, vi gör utflykter i vår närmiljö varje vecka. Våra gårdar är väl planerade för att barnen ska inspireras, utmanas och utvecklas. Detta är lika viktigt när vi är inne.  Vi har en hemtrevlig miljö och stora ytor som ger möjlighet till både lek och rörelse men även utrymme för att kunna gå undan och få lugn och ro.

Vi har en egen kock som heter Nettan och hon lagar mat till alla våra förskolor. Hon lagar hälsosam, varierad och hållbar mat från grunden och hon bakar även bröd och matmuffins till våra mellanmål.  I dagsläget har vi inte möjlighet att att erbjuda enbart vegetarisk mat men 1-2 dagar i veckan är det vegetariskt på matsedeln.

Det viktigaste för oss är att alla barn ska känna sig trygga och utvecklas till glada, självständiga och hänsynsfulla individer.

Tack till världens bästa pedagoger!

"Tack för all kärlek och omtanke. Tack för alla kramar ni gett, sagor ni läst och tack för alla tårar ni torkat när vi inte kunnat vara där. Tack för alla plåster ni satt på skrubbade knän, alla hejarop ni gett och för alla teckningar ni skrivit namn och datum på. Tack för att ni har tågluffat i Europa och övernattat i Grekland. Tack för att ni tar våra barn till simskola. Tack för luciatåget. Tack för alla gånger ni har ätit lunch ute på stan. Tack för att ni tar hem våra barn till Era hem för att bada i poolerna. Tack för flottbygget. Tack  för att ni hållit reda på stövlar, vantar, regnbyxor, solkrämer och tack för att ni gjorde äpplen av pet-flaskor i höstas. Tack för att ni låter kycklingägg kläckas på förskolan och tack för påskkycklingen barnen fick pyssla ihop. Tack för att ni reder ut konflikter mellan barnen så att de fått lära sig hur det fungerar i stor grupp där många måste samsas. Tack för att ni gör oss stolta över våra barn. Tack för att vi föräldrar kan gå till arbetet och veta att våra barn i trygga händer. Ni är fantastiska!!"

Brev från föräldrarna, genom Ylva, förälder till Laura